AVSTAND OG NÆRHET

Avstand og nærhet undersøker Henrik Ibsens forhold til fødebyen Skien.

Om Forestillingen: Avstand og nærhet er en konsertforestilling basert på Ibsens dikt og brev, tonesatt av Espen Gjelstad Gundersen. I forestillingen dykker vi ned i hvordan fødebyen har preget Ibsens forfatterskap.

Komponist og initiativtager Espen Gjelstad Gundersen har ved flere anledninger tonesatt Henrik Ibsens poesi, blant annet ved plateutgivelsen Markblomster og Potteplanter (2009), og i teaterforestillingen Peer På Pub. Til Avstand og nærhet har Gundersen skrevet 10 nye sanger til Ibsens dikt, som er en rød tråd i forestillingen. Med seg på scenen har han sanger Hilde Norland Gundersen, saksofonist Frøydis Grorud og skuespiller Ola Otnes. 

I løpet av en time får publikum et møte med tiden Henrik Ibsen vokste opp i, og refleksjoner rundt Ibsens syn på hjembyen Skien. Hvorfor vendte han aldri hjem igjen?  

Premiere: Forestillingen skulle hatt premiere på Ibsenhuset 16. mars 2020, men på grunn av corona-lockdown har premieren blitt utsatt til 13. oktober 2020.

Idé, research og komposisjon: Espen Gjelstad Gundersen

Regi og manus: Ida Høy

Medvirkende:

Ola Otnes

Frøydis Grorud

Hilde Norland Gundersen

Espen Gjelstad Gundersen

BESTILLING: Også denne forestillingen kan kjøpes som take away-teater, både “Fullt og helt”, men også “Stykkevis og delt”. Ta kontakt på post@lerkefugl.no for dialog om det formatet som passer ditt arrangement best. Pris etter avtale.

Processed with MOLDIV
Design og utvikling: Folkebadet