Ensemble

PEER PÅ PUB

Martin Karelius Østensen
Foto: Erika Hebbert

Peer Gynt

Martin Karelius Østensen Martin kommer fra Haslum gård i Bærum, og er utdannet ved KhiO (Statens Teaterhøyskole). Martin har jobbet ved teatre som Den Nationale Scene, Teateret Vårt, Nordland Teater, Hålogaland Teater, Brageteateret og Tigerstadsteateret. På Teater Ibsen har han spilt Torvald Helmer i Et Dukkehjem og ved Den Nationale Scene i Bergen spilte han Doktor Rank i samme stykke. Martin har medvirket i flere TV-serier, bl.a. Aber Bergen og Valkyrien.

Håkon Moe

Peer Gynt

– Håkon Moe er utdannet ved Liverpool Institute of Performing Arts. Han har medvirket i forestillinger ved en rekke teatre, bl.a. Evig Ung ved Det Norske Teatret, Postkort fra Lillebjørn og Karlson på taket ved Oslo Nye Teater og All’s well that ends well ved Rogaland Teater. Han har vært ansatt ved Teatret Vårt i Molde og Den Nationale Scene i Bergen over flere år, og vært engasjert ved Riksteatret, Sogn og Fjordane teater og Akershus Teater. Han har også jobbet for frie teatergrupper og spilt i film og tv-serier. Håkon har vunnet Spellemannspris for årets popgruppe som medlem av bandet Superfamily.

Hanne Korsbrekke Askeland
Foto: Erika Hebbert

Solveig

Hanne Korsbrekke Askeland er utdannet fra Institutt for Musikk i Kristiansand og Operahøgskolen i Oslo. For tiden turnerer hun med forestillingen Operahistorien på 60 minutter, og synger i Operakoret ved Den Norske Opera og -Ballett. Hanne har tidligere medvirket i produksjoner ved Den Nationale Scene i Bergen, Agder Teater, Rogaland Teater, Teatret Vårt, Transiteatret i Bergen, Haugesund Kammeropera, Opera Opus i Gjøvik – samt gjort flere produksjoner med operakoret ved Den Norske Opera og -Ballett. I 2017 deltok hun i finalerundene i Belvedere Singing Competition i Moskva.

Stine Mari Langstrand
Foto: Birgit Rostad

Solveig

Stine Mari Langstrand kommer fra Harstad, og er frilans sanger og skuespiller. Hun har master i klassisk sang fra NTNU og var i flere år vokalist i folkrockbandet Lumsk. Stine medvirker for tiden i The Phantom of the Opera på Folketeatret. Hun er en allsidig artist som har vært solist med flere orkestre og profesjonelle korps både i inn- og utland. Stine har de siste årene bl.a jobbet for TSO musikkteater, Den kulturelle skolesekken, Rikskonsertene, Kultur i Troms og Scenekvelder/Folketeateret. Stine er også vokalist i TrioGnist.

Jacob Vigeland
Foto: Simon Daimond

Bartender/ Dovrekonge

Jacob Vigeland Jacob Vigeland kommer fra Bærum, og er utdannet skuespiller ved The Royal Conservatoire of Scotland. Etter endt utdanning i 2016 har han jobbet som freelance skuespiller i Norge. Jacob har blant annet vært å se i Jeg er Robin Hood ved Teater Innlandet, i Peter Pan ved Haugesund Teater – og som Peer Gynt i Peer Gynt – Et eventyr for barn i Valdres. Om sommeren kan du se Jacob som Mikkel Rev i Dyreparken i Kristiansand

Henrik Hoff Vaagen

Bartender/ Dovrekonge

Henrik Hoff Vaagen Henrik kommer fra Oslo, og er utdannet skuespiller fra HiNT (Nord Universitet). Han har jobbet i det franske teaterkompaniet, Compagnie Philippe Genty, med forestillingen Forget me not fra 2012-2015. Det var en treårig verdensturne og forestillingen ble nominert til årets forestilling i Frankrike i 2013 (Palmarès du théâtre). Henrik har vært tilknyttet Brageteatret, Teater Innlandet og har arbeidet med Tigerstadsteateret siden 2017, i forestillingene: Tigerstadskidz, To hjem og Tigerbussen kommer.

Johanne Fossheim
Foto: Håkon Borg

Den Grønnkledde m.m

Johanne Fossheim. Johanne spiller alle kvinnerollene bortsett fra Solveig i Peer på Pub. Hun er fra Mosjøen og utdannet i Australia, hvor hun i flere år spilte ved Australias største musikal/cabaret-teater og Det Kongelige Teatret i Melbourne. Siden 2012 har Johanne jobbet i Norge og Danmark, både ved Nordland Teater, Riksteatret, Det Vestnorske Teatret, Turnéteatret i Trøndelag, NRK, Teaterhuset Filuren (Aarhus) og Syddjurs Egnsteater (Aarhus).

Line Starheimsæter
Foto: Foto: Erika Hebbert

Den Grønnkledde m.m

Line Starheimsæter er utdannet ved Høgskolen i Nord-Trøndelag/Nord Universitet (06-09) og Teaterhøgskolen (13-15). Hun har i tillegg noen studiepoeng i sang fra Complete Vocal Institute (16). I årene 2010-12 var hun ansatt som skuespiller ved Teatret Vårt – hvor hun er tilbake å jobber nå. Line har spilt Agnes i Teater Ibsens kirketurné med Brand (2016), i tillegg til å jobbe med egne prosjekt og for frie scenekunstgrupper som Rimfrost Teaterensemble og Konstellasjonen. Starheimsæter er med i Klokkeklovnene, som spesialiserer seg på klovning for demente.

Espen Gjelstad Gundersen

Pianist og komponist

– Espen Gjelstad Gundersen er komponist og musiker bosatt i Skien. Han har tidligere tonesatt Ibsen sine dikt i albumet Markblomster og Potteplanter. Han arbeider med et bredt musikalsk spekter og har gjort mye musikk for teater og scene. Til Peer på Pub har Espen komponert nye verk til tekst fra Peer Gynt, til Ibsens dikt og arrangert musikken du hører i forestillingen.

Tor Egil Braseth

Pianist

– Tor Egil Braseth spiller piano og ulike elektroniske tangentinstrumenter. Braseth har spilt med en rekke bandkonstellasjoner og artister fra norsk musikkliv og han har medvirket både som musiker, arrangør og komponist i flere oppsetninger ved blant annet Hålogaland TeaterBeaivvás Sámi Teáhter, Folketeatret, Oslo Nye Teater og Edderkoppen Scene i Oslo.

Kostymedesign

Gjøril Bjercke Sæther

Lysdesign

Erik Spets Sandvik

Maskedesign

Heidi Elisabeth Rød

Kostymesøm

Else Ciljan Jakobsen

Design og utvikling: Folkebadet