Ensemble

Peer Gynt- Martin Karelius Østensen

Peer Gynt

Martin Karelius Østensen Martin kommer fra Haslum gård i Bærum, og er utdannet ved KhiO (Statens Teaterhøyskole). Martin har jobbet ved teatre som Den Nationale Scene, Teateret Vårt, Nordland Teater, Hålogaland Teater, Brageteateret og Tigerstadsteateret. På Teater Ibsen har han spilt Torvald Helmer i Et Dukkehjem og ved Den Nationale Scene i Bergen spilte han Doktor Rank i samme stykke. Martin har medvirket i flere TV-serier, bl.a. Aber Bergen og Valkyrien.

Solveig- Stine Mari Langstrand

Solveig

Stine Mari Langstrand Stine kommer fra Harstad, og er frilans sanger og skuespiller. Hun har master i klassisk sang fra NTNU og var i flere år vokalist i folkrockbandet Lumsk. Stine medvirker for tiden i The Phantom of the Opera på Folketeatret. Hun er en allsidig artist som har vært solist med flere orkestre og profesjonelle korps både i inn- og utland. Stine har de siste årene bl.a jobbet for TSO musikkteater, Den kulturelle skolesekken, Rikskonsertene, Kultur i Troms og Scenekvelder/Folketeateret. Stine er også vokalist i TrioGnist.

Solveig- Hanne Korsbrekke Askeland

Solveig

Hanne Korsbrekke Askeland har sin utdannelse fra Institutt for Musikk i Kristiansand og fra Operahøgskolen i Oslo, hvor hun ved sistnevnte studerte hos Solveig Kringlebotn. Sesongen 2019/2020 var Hanne tilknyttet Den Nationale Scene med forestillingen Peer Gynt DUB.  Hun var også en av sangerne ved Operafestuka i Kristiansund. For tiden turnerer hun med forestillingen Operahistorien på 60 minutter (hvis vi rekker det), samtidig som hun synger i Operakoret ved Den Norske Opera og -Ballett i to produksjoner sesongen 2020/2021.

Foto: Håkon Borg

Den Grønnkledde m.m

Johanne Fossheim. Johanne spiller alle kvinnerollene bortsett fra Solveig i Peer på Pub. Hun er fra Mosjøen og utdannet i Australia, hvor hun i flere år spilte ved Australias største musikal/cabaret-teater og Det Kongelige Teatret i Melbourne. Siden 2012 har Johanne jobbet i Norge og Danmark, både ved Nordland Teater, Riksteatret, Det Vestnorske Teatret, Turnéteatret i Trøndelag, NRK, Teaterhuset Filuren (Aarhus) og Syddjurs Egnsteater (Aarhus).

Jacob Vigeland
Foto: Simon Daimond

Bartender/ Dovrekonge

Jacob Vigeland Jacob Vigeland kommer fra Bærum, og er utdannet skuespiller ved The Royal Conservatoire of Scotland. Etter endt utdanning i 2016 har han jobbet som freelance skuespiller i Norge. Jacob har blant annet vært å se i Jeg er Robin Hood ved Teater Innlandet, i Peter Pan ved Haugesund Teater – og som Peer Gynt i Peer Gynt – Et eventyr for barn i Valdres. Om sommeren kan du se Jacob som Mikkel Rev i Dyreparken i Kristiansand

Knappestøperen m.m- Henrik Hoff Vaagen

Bartender/ Dovrekonge

Henrik Hoff Vaagen Henrik kommer fra Oslo, og er utdannet skuespiller fra HiNT (Nord Universitet). Han har jobbet i det franske teaterkompaniet, Compagnie Philippe Genty, med forestillingen Forget me not fra 2012-2015. Det var en treårig verdensturne og forestillingen ble nominert til årets forestilling i Frankrike i 2013 (Palmarès du théâtre). Henrik har vært tilknyttet Brageteatret, Teater Innlandet og har arbeidet med Tigerstadsteateret siden 2017, i forestillingene: Tigerstadskidz, To hjem og Tigerbussen kommer.

Regissør og produsent- Ida Høy

Regissør og produsent

Ida Høy Ida er teaterregissør, og jobber i tillegg som scenetekstutvikler og produsent for sine egne prosjekter. Hun kommer fra, og bor i, Skien. I 2016 bearbeidet og regisserte Ida Ibsens Brand for Teater Ibsen, fremført i kirker. Anmelderne brukte ord som ”en opplevelse”, ”genialt” og ”en liten genistrek” om Brand i kirker. Ida har vært tildelt Statens Kunstnerstipend for yngre-/nyetablerte sceneinstruktører.

Produsent- Hadle Reisæter

Produsent

Hadle Reisæter Hadle Reisæter er skuespiller og manusforfatter, nylig bosatt i Gvarv i Telemark. Hadle er utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøgskole, Khio, og har jobbet ved Den Nationale Scene, Rogaland Teater, Hordaland Teater, Agder Teater og Teater Ibsen. Hadle flyttet fra sin trygge post ved Den Nationale Scene i Bergen til eplebygda Gvarv, for å kunne leve av sine egne prosjekter og ideer. Med støtte fra Kulturrådet har han nå startet på sitt livsprosjekt, Kapital, som skal gjenoppstå hvert femtende år. Prosjektet hadde premiere ved Hordaland Teater høsten 2018.

Komponist og pianist

– Espen Gjelstad Gundersen er komponist og musiker. Han har tidligere tonesatt Ibsen sine dikt i albumet Markblomster og Potteplanter. Han arbeider med et bredt musikalsk spekter, og vil til Peer på Pub komponere nye verk til Ibsen sin tekst.

Pianist

– Tor Egil Braseth spiller piano og ulike elektroniske tangentinstrumenter. Braseth har spilt med en rekke bandkonstellasjoner og artister fra norsk musikkliv og han har medvirket både som musiker, arrangør og komponist i flere oppsetninger ved blant annet Hålogaland TeaterBeaivvás Sámi Teáhter, Folketeatret, Oslo Nye Teater og Edderkoppen Scene i Oslo.

Kostymedesign

Gjøril Bjercke Sæther

Lysdesign

Erik Spets Sandvik

Maskedesign

Heidi Elisabeth Rød

Kostymesøm

Else Ciljan Jakobsen

Design og utvikling: Folkebadet