Hvem er med i Peer På Pub

Peer Gynt- Martin Karelius Østensen

Peer Gynt

– Martin Karelius Østensen Martin kommer fra Haslum gård i Bærum, og er utdannet ved KhiO (Statens Teaterhøyskole). Martin har jobbet ved teatre som Den Nationale Scene, Teateret Vårt, Nordland Teater, Hålogaland Teater, Brageteateret og Tigerstadsteateret. På Teater Ibsen har han spilt Torvald Helmer i Et Dukkehjem og ved Den Nationale Scene i Bergen spilte han Doktor Rank i samme stykke. Martin har medvirket i flere TV-serier, bl.a. Aber Bergen og Valkyrien.

Solveig- Stine Mari Langstrand

Solveig

– Stine Mari Langstrand Stine kommer fra Harstad, og er frilans sanger og skuespiller. Hun har master i klassisk sang fra NTNU og var i flere år vokalist i folkrockbandet Lumsk. Stine medvirker for tiden i The Phantom of the Opera på Folketeatret. Hun er en allsidig artist som har vært solist med flere orkestre og profesjonelle korps både i inn- og utland. Stine har de siste årene bl.a jobbet for TSO musikkteater, Den kulturelle skolesekken, Rikskonsertene, Kultur i Troms og Scenekvelder/Folketeateret. Stine er også vokalist i TrioGnist.

Solveig- Hanne Korsbrekke Askeland

Solveig

– Hanne Korsbrekke Askeland Hanne kommer fra Molde, og er utdannet ved Institutt for Musikk i Kristiansand og Operahøgskolen i Oslo (KhiO). Hanne er for tiden aktuell med turnéforestillingen Operahistorien på 60 minutter, hvis vi rekker det. Hanne har blant annet gjort Eurydike i Orfeus og Eurydike ved Haugesund Kammeropera, spilt i Spellemann på taket ved Agder Teater, Enron ved Rogaland Teater, Highway Hypnosis ved Transiteatret-Bergen – samt flere produksjoner med operakoret ved Den Norske Opera og -Ballett.

Den Grønnkledde m.m- Line Starheimsæter

Den Grønnkledde m.m

– Line Starheimsæter Line kommer fra Sykkylven, og er skuespiller og teatermaker. Line er utdannet skuespiller fra Nord Universitet (BA) og Kunsthøgskolen i Oslo (MA). Line har arbeidet som skuespiller siden 2009 ved blant andre Teatret Vårt i Molde, Rogaland Teater og Teater Ibsen. Ved Teater Ibsen spilte hun Agnes i Brand. Line produserer også egne forestillinger, både for barn og voksne, inne og ute, og av og til jobber hun som klovn i helsevesenet. I 2018 mottok Line Statens arbeidsstipend for yngre kunstnere.

Den Grønnkledde m.m- Johanne Fossheim

Den Grønnkledde m.m

– Johanne Fossheim. Johanne kommer fra Mosjøen og utdannet seg til skuespiller i Australia. Etter utdanning spilte hun flere hovedroller ved ulike teatre i Melbourne og Gold Coast, bl.a «Titania» i Shakespeares «Midsommernatts Drøm» og «The Raven» i en teaterversjon av Edgar Allan Poes dikt. I 2012 flyttet hun hjem til Norge for å jobbe ved Nordland Teater og de siste årene har hun jobbet flere steder i Norge og Danmark. I 2016 vant hun «Best supporting actress» av The Maverick Movie Awards i USA for nettserien «Made in Mosjøen». Hun er ansatt i Skuespiller og danseralliansen. Hun spilte sist i «Fuglane» av Vesaas på Nordland Teater.

Knappestøperen m.m- Jacob Vigeland

Knappestøperen m.m

– Jacob Vigeland Jacob Vigeland kommer fra Bærum, og er utdannet skuespiller ved The Royal Conservatoire of Scotland. Etter endt utdanning i 2016 har han jobbet som freelance skuespiller i Norge. Jacob har blant annet vært å se i Jeg er Robin Hood ved Teater Innlandet, i Peter Pan ved Haugesund Teater – og som Peer Gynt i Peer Gynt – Et eventyr for barn i Valdres. Om sommeren kan du se Jacob som Mikkel Rev i Dyreparken i Kristiansand

Knappestøperen m.m- Henrik Hoff Vaagen

Knappestøperen m.m

– Henrik Hoff Vaagen Henrik kommer fra Oslo, og er utdannet skuespiller fra HiNT (Nord Universitet). Han har jobbet i det franske teaterkompaniet, Compagnie Philippe Genty, med forestillingen Forget me not fra 2012-2015. Det var en treårig verdensturne og forestillingen ble nominert til årets forestilling i Frankrike i 2013 (Palmarès du théâtre). Henrik har vært tilknyttet Brageteatret, Teater Innlandet og har arbeidet med Tigerstadsteateret siden 2017, i forestillingene: Tigerstadskidz, To hjem og Tigerbussen kommer.

Regissør og produsent- Ida Høy

Regissør og produsent

– Ida Høy Ida er en teaterregissør som i tillegg jobber som produsent og scenetekstutvikler for sine egne prosjekter. Hun kommer fra, og bor i, Skien. I 2016 bearbeidet og regisserte Ida Ibsens Brand for Teater Ibsen, fremført i kirker. Anmelderne brukte ord som ”en opplevelse”, ”genialt” og ”en liten genistrek” om Brand i kirker. Ida har jobbet mye med Ibsen på ulike måter, både som regissør, som formidler ved Henrik Ibsen Museum, i Den Kulturelle Skolesekken, og som festivalkoordinator for Den Internajonale Ibsenfestivalen ved Nationaltheatret. Ida har vært tildelt Statens Kunstnerstipend for yngre-/nyetablerte sceneinstruktører.

Produsent- Hadle Reisæter

Produsent

– Hadle Reisæter Hadle Reisæter er skuespiller og manusforfatter, nylig bosatt i Gvarv i Telemark. Hadle er utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøgskole, Khio, og har jobbet ved Den Nationale Scene, Rogaland Teater, Hordaland Teater, Agder Teater og Teater Ibsen. Hadle flyttet fra sin trygge post ved Den Nationale Scene i Bergen til eplebygda Gvarv, for å kunne leve av sine egne prosjekter og ideer. Med støtte fra Kulturrådet har han nå startet på sitt livsprosjekt, Kapital, som skal gjenoppstå hvert femtende år. Prosjektet hadde premiere ved Hordaland Teater høsten 2018.

Komponist og pianist

-Espen Gjelstad Gundersen er komponist og musiker. Han har tidligere tonesatt Ibsen sine dikt i albumet Markblomster og Potteplanter. Han arbeider med et bredt musikalsk spekter, og vil til Peer på Pub komponere nye verk til Ibsen sin tekst.

Pianist

Tor Egil Braseth

Kostymedesign

Gjøril Bjercke Sæther

Lysdesign

Erik Spets Sandvik

Maskedesign

Heidi Elisabeth Rød

Kostymesøm

Else Ciljan Jakobsen

Design og utvikling: Folkebadet