Om Lerkefugl Produksjoner

Lerkefugl Produksjoner AS er et kunstnerisk kollektiv som tilbyr ulike små- og storskala Ibsen-scenekunstproduksjoner i Skien og Telemark fra 2019. Vi er i ferd med å bygge opp en bank av kunstneriske Ibsentilbud som kan gjennomføres de fleste steder, i ulik lengde, og med bredde i innhold og prisklasser. Tilbudene våre er åpne for alle. Vi skal være en kunstnerisk oase man kan plukke og lage ulike opplevelsespakker fra, med et stort mangfold i fleksible løsninger for enhver anledning.

Vi skal skape opplevelser, interesse og kunnskap om Ibsen lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi samarbeider tett med reiselivsnæringen i regionen for sammen å gi fart til Ibsenturismen i Telemark. Målet er å knytte kunstnerisk tyngde sammen med næringsliv og turisme på en kunstnerisk interessant og folkelig måte – alltid med utgangspunkt i vår kjærlighet til Henrik Ibsen og hans forfatterskap.

Lerkefugl produksjoner er satt i gang av regissør Ida Høy og skuespiller Hadle Reisæter.

Regissør og produsent- Ida Høy

Ida Høy

Ida Høy er en teaterregissør som i tillegg jobber som produsent og senetekstutvikler for sine egne prosjekter. Hun kommer fra, og bor i, Skien. I 2016 bearbeidet og regisserte Ida Ibsens Brand for Teater Ibsen, fremført i kirker. Andmelderne brukte ord som «en opplevelse», «genialt» og «en liten genistrek» om Brand i kirker. Ida har jobbet mye med Ibsen på ulike måter, både som regissør, som formidler ved Henrik Ibsen Museum, i Den Kulturelle Skolesekken, og som festivalkoordinator for Den Internasjonale Ibsenfestivalen ved Nasjonalteateret. Ida har vært tildelt Statens Kunstnerstipend for yngre-/nyetablerte seneinstruktører.

Produsent- Hadle Reisæter

Hadle Reisæter

Hadle Reisæter er skuespiller og manusforfatter, nylig bosatt i Gvarv i Telemark. Hadle er utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøgskole, Khio, og har jobbet ved den Nasjonale Scene, Rogaland Teater, Hordaland Teater, Agder Teater og Teater Ibsen. Hadle flyttet fra sin trygge post ved Den Nasjonale Scene i Bergen til eplebygda Gvarv, for å kunne leve av sine egne prosjekter og ideer. Med støtte fra Kulturrådet har han nå startet sitt livsprosjekt, Kapital, som skal gjenoppstå hvert femtende år. Prosjektet hadde premiere ved Hordaland Teater høsten 2018.

Design og utvikling: Folkebadet